Auto

BA motorvoertuigen

De BA motorvoertuigen is een verplichte verzekering voor iedereen die zich op de openbare weg begeeft. Van de bromfiets tot de trekker of oplegger: voor alles kunt u bij ons terecht.

De lichamelijke en stoffelijke schade die u of iemand anders veroorzaakt aan andere weggebruikers is gedekt, net als andere gevolgen van het ongeval (medische kosten, arbeidsongeschiktheid, inkomensverlies ...). Deze verzekering dekt ook de schade van de inzittenden van het verzekerde voertuig (met uitzondering van de bestuurder die het ongeval veroorzaakt).

De premie voor deze verzekering is afhankelijk van verschillende factoren: leeftijd, woonplaats, rijervaring, vermogen van het voertuig …

U kunt deze verzekering ook aanvullen met optionele waarborgen:

  • Volledige / beperkte omnium
  • Bestuurdersverzekering
  • Rechtsbijstand
  • Bijstand

Beperkte / volledige omnium

Wilt u uw eigen voertuig verzekeren, of u nu zelf in fout bent of niet? Dan kunt u een omniumverzekering nemen. De waarborg beperkte omnium dekt uw wagen tegen de volgende risico’s: brand, glasbreuk, natuurkrachten, aanrijding met dieren en (poging tot) diefstal. Met een grote omnium bent u ook verzekerd voor de eigen schade, schade na vluchtmisdrijf en vandalisme.

Bestuurdersverzekering

De bestuurdersverzekering vergoedt uw lichamelijke schade. Zonder deze waarborg ontvangt u geen vergoeding als u zelf het ongeval veroorzaakt. Concreet gaat het om een tussenkomst bij:

  • Overlijden
  • Blijvende / tijdelijke invaliditeit
  • Medische kosten

Rechtsbijstand

De rechtsbijstand behartigt uw belangen en biedt u hulp bij zowel de juridische als de administratieve afhandeling van een verkeersovertreding of schadegeval. Lukt dat niet via een minnelijke schikking, dan vergoeden ze de erelonen van uw advocaat en eventuele gerechtskosten.

Bepaalde formules helpen u zelfs bij discussies met uw garagehouder naar aanleiding van een (gebrekkige) herstelling of (gebrekkig) onderhoud.

Bijstand

Met een bijstandscontract kunt u 24/7 vertrouwen op bijstand voor zowel uw voertuig als de inzittenden. Afhankelijk van de formule kunt u rekenen op pechverhelping, sleping, een vervangwagen, repatriëring …

Deze formules kunnen ook uitgebreid worden met personenbijstand reisverzekering (ongeacht het vervoermiddel) en home assistance voor plotse schade aan uw woning.

beperkte omnium volledige omnium
Glasbreuk Ja Ja
Diefstal Ja Ja
Schade door natuurkrachten Ja Ja
Brand Ja Ja
Aanrijding met dieren Ja Ja
Eigen Schade Nee Ja
Vandalisme Nee Ja

Heb je nog vragen?
We helpen je graag verder

Diensten voor particulieren